Om Garden

Bestyrelsen

Peter Vind Larsen

Formand
formand@6juligarden.dk
Tlf. 40195152

Jens Christian Lundholt

Næstformand
jenslundholt74@gmail.com
Tlf. 60215103

Maja Ladegaard Andersen

Bestyrelsesmedlem
larsogmaja@icloud.com
Tlf. 40822418

Niklas Andersen

Bestyrelsesmedlem, udvalg for praktiske opgaver
niklas.andersen@me.com
Tlf. 23398277

Louise Laursen

Bestyrelsesmedlem
louise2804@hotmail.dk
Tlf. 30552409

Louise Tackmann

Bestyrelsesmedlem
louise@famtackmann.dk
Tlf. 21476139

Susanne Berthelsen

Suppleant
sus71@live.dk
Tlf. 22507339

Tina Blomberg Munkholm

Suppleant
tinamunkholm@hotmail.com
Tlf. 31153219

De 2 orkestre

6. Juli Gardens Orkestre
6. Juli Garden består af et Tambourkorps og et Harmoniorkester.
Desuden har 6. Juli Garden et Juniortambourkorps og et elevband, hvor gardens yngste medlemmer spiller.

6. Juli Gardens Tambourkorps
6. Juli Gardens Tambourkorps består af et Junior- og et Seniorkorps. I Tambourkorpset finder man følgende instrumenter; marchtromme, stortromme, tenortromme, trippeltromme og piccolofløjte.
Repertoiret er en blanding af trommemarch’er, populærmusik, store værker bygget op over Irsk folkemusik med meget stor sværhedsgrad og trommenumre spillet i et hæsblæsende tempo.
Det er ikke uden grund, at 6. Juli Garden rangerer blandt Danmarks bedste tambour- og trommekorps, ved DM 2009 for bygarder blev 6. Juli Garden danmarksmestre i begge discipliner.
Der er mange nye på vej i Gardens Juniortambourkorps og selv her er niveauet meget højt. Det viser korpsets medlemmer jævnligt ved forskellige koncerter.

6. Juli Gardens Harmoniorkester
6. Juli Gardens Harmoniorkester består af et seniororkester og et elevband.
elevbandet ”huser” gardens yngste messing- og træblæsere, indtil de er dygtige nok til at rykke op i seniororkesteret.
Gardens harmoniorkester spiller et meget varieret repertoire af populære amerikanske marcher, danske marcher, smukke danske sange og større værker som Ross Roy og Pirates of the Caribbien.
Ved DM 2009 for bygarder fik orkesteret en flot 2. plads.

Dirigenter og instruktører

Rolf Persson

Dirigent harmoniorkestret
mail@rolfp.dk
Tlf. 40426613

Natasja Dini

Dirigent Tambourkorpset
natasja_dini@hotmail.com
Tlf. 51259333

Jacob Sejersbøl Gravesen

Rytmik og elevband
jacobbasbasun@hotmail.com
Tlf. 61548272

Christian Hauge Svendsen

March & Tattoo træner
chs@hauge-svendsen.dk
Tlf. 26189917

Elevklubben

Elevklubben er for 6. Juli Gardens yngste medlemmer (8-14 år) og koster ikke noget, udover gardens medlemskontingent.
Elevklubben foregår én lørdag om måneden, og ligger typisk samme lørdag som vores lørdagsmusik, så der er lørdagsmusik fra kl 9-12 og elevklub fra 12-15.

I elevklubben mødes garderne og foretager sig forskellige aktiviteter sammen. Det kan være at spille brætspil, boldspil, løbe på skøjter, rytmik, tur til stranden eller volden m.m., alt sammen sociale aktiviteter, der er med til at ryste garderne mere sammen.

Elevklubben har tilknyttet nogle forældre og hjælpere, som har stillet deres tid til rådighed, når aktiviteterne afholdes.

Vil du høre med, er du velkommen til at kontakte Sussi eller Kenneth (se kontaktinfo under bestyrelsen)

Gardens historie

På initiativ af kriminalassistent Erik Frederiksen og i samarbejde med Fredericia Musikskole blev der i 1979 dannet en pige- og drengegarde i Fredericia. Byens borgere var med til at bestemme gardens navn, som blev 6. Juli Garden. Gardens første offentlige optræden fandt sted 5. juli 1979.
Garden består i dag af et Tambourkorps og et Harmoniorkester, ca. 60 piger og drenge i alderen 10-25 år, samt en elevgruppe på ca. 20 piger og drenge i alderen 8-12 år.

Gardens uniform er “Infanterimodel M-1842”, og er en tro kopi af den uniform, som det danske forsvar bar under krigen ved det historiske slag med udfaldet fra Fredericia’s volde 6. Juli 1849. Uniformen er lavet efter en model udlånt fra Tøjhusmuseet og består af rød jakke, blå benklæder, sorte sko og en høj sort chakot.

6. Juli Garden har en høj musikalsk standard, hvilket gennem årene har givet mange flotte placeringer ved konkurrencer i Danmark og i udlandet. Garden har også høstet stor anerkendelse på de mange udenlandsture til bl.a. USA, Spanien, England, Frankrig, Belgien, Tyskland, Tjekkiet, Finland, Sverige og Norge.

Garden har et meget vidtspændende repertoire, som henvender sig til et meget bredt publikum. Garden spiller bl.a. til byfester, indvielser, jubilæer, sportarrangementer og til andre festlige lejligheder.